. I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
. Nu tyckte mamma visserligen inte att det var knäck i dom här, men det tyckte jag. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
. De här påminner mig om en vinterkväll för några år sedan hemma hos Emmeli i Stöde. Jag älskar ju sötsaker i alla former, men i bland blir man ju lite extra glad när kakfatet svämmar över av såna här små godingar och den gången hade jag aldrig smakat dem innan
. Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
Som du kanske minns så är en av mina matutmaningar i år att bli en bättre bagerska. Framför allt har jag fattat tyckte för nattjästa degar då jag varken behöver oroa mig över vätsketemperatur, knådning eller risken för att använda för mycket mjöl
En liten sötsak efter maten. Idag har min lilla påsktips-serie kommit till en god avslutning. Påsken behöver inte innebära att man frossar i sötsaker, många har ju svårt att sätta stopp om de gräver för djupt i påskäggen
Receptet är en omarbetad variant från Landleys kök. En otroligt vacker och inspirerande sida för alla som tycker om att laga mat, titta gärna in hos henne
. Snart är det jul. Just i år betyder det inte bara massor av mat och julkakor, att världens bästa bror kommer hem och att ännu en världsmysig jul hos mormor och morfar är på gång
Vi tänkte vi skulle fortsätta vår fotokavalkad från vår semester idag och därför ska vi inte bli långrandiga och sväva ut i något långt försnack, det blir ett tillräckligt långt inlägg i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.