Här har det varit litet mer vardagsdramatik än både vanligt och önskat. Sigrid stackarn passade på att slå ut en framtand under sin konvalescenstid från den segdragna magsjukan
Som jag skrev om igår, bordet var dukat i sprakande höstfärger med servetter i samma nyanser. Anledningen till att vi åt krabba kan vi tacka Arvid för, han har pratat om krabba ända sedan i kräftskivan i somras - att han skulle tycka att det vore spännande att äta krabba
Nu har jag nämligen fått en profil på deras sida och ni kan följa mig på MyTaste, där jag skapat kokböcker med de flesta av mina recept (kategoriserade såklart) och jag lägger till fler och fler recept hela tiden
Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg
Här nedan följer receptet på dumle kakorna. Tråkigt väder idag. Då passade jag på att baka. Funderade lite och det blev självklart dumle kakor och sylt kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.