Jag mådde inte särskilt bra när jag åkte till min moster på förmiddagen och jag var rejält trött när vi var klara med alla bestyr, men det var verkligen roligt och värt jobbet att få göra korv ännu en gång
Sen kokar ni den perfekt om ni följer tipsen nedan. Nästa försök blir attgöramed fullkorn. Jobba in mjölet mot mitten med en gaffel och se till att knåda degen ordentligt
Italiensk korv med basilikarisoni – gör så här. grönsaksbuljong, (tärning + vatten). Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och skär dem mitt itu
Pensla med lite vatten runt fyllningen. För någon vecka sedan såg jag ett matprogram med tv-kocken Leila där hon gjorde egen pasta, någon variant på ravioli
Mixa aprikoserna, en del av vattnet de har legat i och nyponmjölet med en stavmixer. Tillsätt eventuellt mer vatten och mixa tills du får en slät konsistens
Om osten känns och smakar för strävt tillsätt lite färsk vispgrädde som rundar av smaken, börja med ett par matskedar, men se upp så att osten inte blir för utspädd
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rada upp tomathalvorna med snittytan uppåt. Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.