Födelsedagsfirande med knäckig jordgubbs- och rabarberpaj, vaniljsås och en snabb vanilj- och kardemummaglass

Ingredienser

  • Knäckig jordgubbs- och rabarberpaj (1 normalstor pajform)
  • ½ liter jordgubbar och ett par stänger rabarber alt. ca 500 g valfria bär
  • 100 g kokosolja
  • 25 g smör
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl dinkelsikt
  • 1 ½ dl kokossocker
  • 1 näve hackad mandel
  • någon nypa kardemumma och vaniljpulver (kan uteslutas)
  • ev. lite sötning till bären
  • Snabb vanilj- och kardemummaglass (1 avlång brödform, ca 4-6 port)
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 2 ½ dl kesella 10 %
  • 1 äggula 1 dl sukrin melis
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • Vaniljsås (1 kanna)
  • 5 dl mellangrädde
  • 3 äggulor 2 tsk vaniljpulver
  • ½ dl sukrin melis

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.