Blanda med övriga ingredienser till tzatzikisåsen. Blanda kryddorna med pressad vitlök och olja. Blanda med köttfärsen och låt dra i kylskåp, minst en timme
Servera färsspettenmed couscoussalladen och yoghurtdressingen. Smaka av med salt. Lägg över spetten på ett ugnsfast fat och och sätt in i ugnen i ca 10 min eller tills färsspetten är genomstekta. Blanda yoghurt med vatten, finhackad persilja, honung och 1-2 krm chiliflakes
Blanda gurkrivet med resten av ingredienserna. Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. MEN vill du göra den längre (och bättre) varianten så börja med att hälla yoghurten i kaffefilter för att sila ifrån vasslen
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki
Smaka av med salt och nymald peppar. Skölj och riv gurkna på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, strö över lite salt och låt det dra i ca 20 minuter
Blanda den rivna gurkan med salt i en bunke. Här hittar du mitt recept på vanlig tzatziki. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av om du vill ha mer salt eller citron
Hacka vitlöken, strö på salt och sen mosa vitlöken med kniven så att saften kommer ut. (Det blir mer vitlökssmak då, och saltet gör att det vätskar sig)Blanda gurka och vitlök med grekisk yoghurt, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.