Blir såklart mera smak med färsk vitlök istället för vitlökspulver, men det var det vi hade hemma. Så idag får du recept på grekiskköttfärslimpa, som vi åt häromveckan
Servera den grekiskaköttfärslimpanmed klyftpotatis, grekisk bondsallad och tzatziki. Här en variant på köttfärslimpamed smak av soltorkade tomater och fetaost
Köttfärslimpanmed tomatsås är en praktisk rätt och dessutom förhållandevis billig. Ta ut färsen ur ugnen och späd tomatsåsen med litet av skyn från formen
Ingredienser 500 g Kung Ingels kalkonkorv 1 st rödlök 1 st röd paprika smör till stekning 400 g krossade tomater 1 dl grädde 2 st vitlöksklyftor, pressade ½ dl chilisås 1 dl kalamataoliver, urkärnade 150 g Fetaost oregano cayennepeppar salt
Täck över med kött (de kommer att dra ihop sig och fetaosten kommer titta fram igen). GrekiskköttfärslimpaRecept för ca 6 personer800g blandfärs1 burk soltorkade tomater1 förp. fetaost3 msk tapenade2 dl gräddeSalt och svartpepparKlipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar och skär fetaosten i "remsor" Blanda ihop grädden med färsen och blanda sedan i tomaterna och tapenade tillsammans samt salt och peppar
I Fredags var vi på en liten Birka kryss med goda vänner. Servera med en god sallad. Mycket trevligt. Var en lugn lördagskväll igår så idag har vi fått mycket gjort
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Blanda ut med vattnet, tillsätt salt, olja och honung. Häll i mjölet och blanda till en fast deg, för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.