Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Förra tisdagen åt vi en matig omelett som vi tänkte dela med oss receptet av till er. I frysen stod en burk med vad som blev över sist vi hade ärtsoppa här i vårt kök, perfekt, bara att värma
Ja, och där var det slut på "gör-så-här-momentet". Med lite kvar av min marinerade kyckling i ugn kompletterade jag medgrönsakeroch fick ihop en riktigt god gryta till nudlar
Lägg svampen i kall stekpanna, sätt på värmen, och fräs runt tills all vätska kokat in. Hetta upp olja/ghi med curry och bryn kalkonbitarna fint runtom
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet
Toppa sist med baconen. Och hur lätt var det inte att göra. Antingen var jag väldigt hungrig igår eller så var detta extra gott för jag bokstavligen skrapade ur formen
Smaka avmed svartpeppar och salt. En del av godsakerna som samsas i denna gryta. Till grytan grönsaker dressade med mosad fetaost, olivolja och pressad citron
Pressa ner en vitlöksklyfta och smaka avmed salt och peppar. Vi hade fått färska majskolvar i ekolådan och jag ville göra något annat än att bara koka dem och servera dem med smör, även om barnen älskar det
Måtten på kryddor/tomatpuréen är ungefärliga, jag tyckte jag hade kryddat massor men när jag provsmakade så kände jag knappt någon smak alls, så den här soppan kräver att du provsmakar hela tiden tills den smakar som du vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.