Färsbiffar med svamp, ajvarcreme och klyftpotatis med fetaost
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Klyftpotatis
  • 11 kg potatis
  • 0,5 dl rapsolja
  • 150 g fetaost
  • färsk rosmarin
  • salt, peppar
  • 1 Färsbiffar med svamp:
  • 1600 g blandfärs
  • 200 g färska kantareller eller champinjoner
  • salt, peppar
  • 1 Ajvarcreme:
  • 11 dl ajvar
  • 2 dl creme fraiche
  • salt, pepparGnugga potatisen ren och skär den till klyftor. Lägg potatisklyftorna i en ugnsform. Salta och ringla över olja. Rosta i 200°C i 30-35 minuter. Ta ut plåten, smula över fetaost och riv över rosmarin. Ställ in i ytterligare 5-10 minuter.Rensa och skär svampen till mindre bitar. Stek dem i smör och blanda med blandfärs, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i smör.Rör ihop ajvar med creme fraiche. Smaka av såsen med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.