salt, pepparGnugga potatisen ren och skär den till klyftor. Lägg potatisklyftorna i en ugnsform. Salta och ringla över olja. Rosta i 200°C i 30-35 minuter. Ta ut plåten, smula över fetaost och riv över rosmarin. Ställ in i ytterligare 5-10 minuter.Rensa och skär svampen till mindre bitar. Stek dem i smör och blanda med blandfärs, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i smör.Rör ihop ajvar med creme fraiche. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera biffarna med sås, klyftpotatisoch grönsaker. Klyftpotatisoch wokade grönsaker. Blanda all ingredienserna till färsbiffarna i en bunke och arbeta ihop till en jämn smet
I köttfärsbiffarna hade vi fetaost, basilika, vitlök, oregano och rödlök och det blev väldigt gott. I helgen åt vi de här goda grekiska köttfärsbiffarnamedklyftpotatisoch tzatsiki till middag och det blev jättegott
Därför går jag loss på färsbiffar (igen). Den här gången med rödbetor ochfetaost som smaksättare. Om du inte vill ha vitlök, ersätt med en liten finhackad gul lök, eller använd både och
Smaka av med salt och peppar. Skala och grovhacka löken. Smula över fetaosten. Garnera grytan med några kvistar oregano och servera med en grönsallad, ris eller potatis
Igår gjorde jag en matig couscoussallad av det som fanns hemma och serverade med en kall vitlöksås. Tillsätt ruccola/spenat och smula sedan över fetaosten, lägg även i oliver om du vill ha det
400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.