När jag provsmakade dessa cheesecakes så slog det mig att Espresso Houses cheesecake troligen inte är ugnsbakad, detta då fyllningen är väldigt krämig och ytan på deras cheesecake är helt slät utan luftbubblor, om man inte ugnsbakar cheesecaken underlättar det vid bakning av botten då man kan grädda den så länge som behövs utan att behöva ta hänsyn till ytterligare gräddningstid senare med fyllningen
Med andra ord det blir fler försök. Vi åt dem med kryddig viltkorv och det var en jättegod kombo. Finhacka vitlök och lök och stek varsamt tillsammans med strimlad bacon
Bryn veggobacon, lök, vitlök och svamp i olivolja på medellåg temperatur. 4 medelstora champinjoner. Ca 4 hyvlade skivor "Sheese" (sojapålägg med ostsmak)
Jag ville egentligen testa alla tipsen, men inför bakandet av pajer till arbetskompisarna testade jag först ett recept lite fritt efter Tildas tips om salamipaj med getost
Jag gjorde två olika knäckedegar med olika halt av barkmjöl. Jag trodde att barkmjöl bara var en ren nödåtgärd som användes under kriget eller i andra svältsituationer
En kollega fick strax före jul en påse med lakritsfudgeskorpor, och det tyckte jag var en lite underlig smaksättning och tänkte att det måste jag bara prova att göra nångång
På köksbänken under en riktigt tjock handduk står nu en burk med röd spetskål, morot, röd lök, fänkål och senapsfrön som, om allt går bra, ska avnjutas om sisådär 3 veckor
För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
På köksbänken under en riktigt tjock handduk står nu en burk med röd spetskål, morot, röd lök, fänkål och senapsfrön som, om allt går bra, ska avnjutas om sisådär 3 veckor
Jag har pysslat lite med ett experiment som blev väldigt gott - enligt testpatrullen hemma. Chutney med sin lilla extra styrka passar ljuvligt till den sammetslena chokladkrämen
Förra veckan hade jag några rödbetor över som jag inte visste vad jag skulle göra med. Efter en liten stunds surfande fastnade jag för ett nytt recept från Arla, Rödbetskaka med äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.