Låt gräddfilen hänga av i ett kaffefilter under minst en timme, gärna längre om tid finns. Denna dipp är lite lyxigare och är kanon att bjuda på som tilltugg till lite bubbel när gästerna kommer över
Snitta lammkotletternasfettrand, krydda och stek dem hastigt på båda sidor i smöret på hög värme. Glassbomb – med jordnötter, blåbär och choklad Lammkotletter med rostad selleripuré, picklade morötter och örtsky Ingredienser 4 personer 800 g lammkotletter eller annat lammkött 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 msk smör till stekning Selleripuré 1 kilo rotselleri 2-3 msk rapsolja 2 dl vispgrädde 100 g rumsvarmt smör salt nymalen vitpeppar Picklade morötter 2-3 stora morötter 1/2 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Örtsky 5 dl kalvfond av koncentrerad kalvfond eller tärning 1 stjälk färsk rosmarin en näve grovhackade basilikablad 2 msk smör vitpeppar Gör så här Puré. 800 g lammkotletter
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Börja med att lägga antingen en stor tomat, eller som jag tre små, i fördjupningen i ett av plankans hörn
Ärtorna behöver bara ett hastigt dopp, och kan läggas ned frysta. 300 g blomkålsbuketter. 150 g broccolibuketter. 300 g blomkålsbuketter. 150 g broccolibuketter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.