Här kommer ett enkelt recept på fudge som jag hittade i en tidning. Skålen/koppen är egentligen en värmeljuskopp från IKEA, men jag brukar använda den till lite alltifrån skål att skeda upp dipsåser/smör etc
Den här är en favorit och ett klart måste till varje jul. Nu idag när jag skulle göra den så hade jag givetvis ingen lingonsylt, tur att det bara tar typ 5 minuter att göra egen lingonsylt när man har frysta lingon… så det blev iallafall en kaka
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Innan servering smular du över ett par pepparkakor och strösslar med lingon. Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.