Inlägget Krämig gurksallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 1 skål gurksallad
För att göra måltiden lite roligare serverade jag även gurksallad till samt dumplings. Sanna kom över på mat och jag slängde ihop en wook på de grönsaker som fanns i kylen, morötter, vitkål, paprika, vårlök, vitlök, sesamfrön, sockerärter och ingefära + nudlar
Jag skrev i en av mina veckomatsedlar för ett tag sedan, att jag skulle göra en gurksallad. Den här gurksalladen är ganska lik inlagd gurka, förutom att salladen är kryddad med chili och sesamolja istället för persilja
Gillar man klassisk pressgurka så lovar jag att detta också kommer att bli en favorit som passar till många rätter, även svensk husmanskost fast det är hackad röd chili som gör den extra het
En otroligt fräsch gurksallad från det japanska köket. Passar bra till exempelvis dumplings, men jag kan även tänka mig att äta detta till andra rätter som t ex ugnsgrillad lax eller en grillad biff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.