Servera medbearnaisesås, gärna ett salladsblad, bakad potatis och de smörstekta kantarellerna. Skär bort båda ändarna på lökarna och lägg dem i en ugnsform för muffins med snittytan uppåt – en lökhalva i varje muffinshål
600 g entrecote i skivor. 2 dl bearnaisesås. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g entrecote i skivor 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Medelhavspotatissallad 600 g kall, kokt potatis 6 salladslökar 300 g kärnfria oliver i olja 2 msk hackad färsk rosmarin 1 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 100 g grillade paprikor 25 g rucola 2 dl bearnaisesås
Bearnaise. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till. egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra bättre än de
Bearnaisesås är en riktig. Bearnaise. Vissa smaker verkar man aldrig tröttna på. klassiker och i dag finns det några riktigt bra varianter på marknaden
Bearnaise Sauce½ dl vitt vin½ dl vinäger1 msk finhackad lök½ msk torkad dragonEn nypa salt och lite vitpeppar3 äggulor25 gr kallt smör1 ½ dl smält smör2 msk hackad dragon och persiljaKoka vinäger, vin, lök och kryddor tills ca 2 msk vätska återstår
Bearnaise. Jag trodde allt det skulle bli en liten skål att ta med hem på kvällen, men icke sa Nicke. Innan jag sjönk ner i soffan satte jag mig i min solhörna på altanen med en dagstidning och njöt av de varma solstrålarna en stund
Grillad entrecote MR med friterade potatisklyftor och hemmaslagen Bearnaisesås. Grillad Entrecote. Smaksätt bearnaisenmed hackad persilja, dragon salt och peppar
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit. Lägg i en klick smör och fräs någon minut tillsammans med en hackad scharlottenlök
Ni får ha överseende med bilden, lite darrig på handen efter allt vispande. Jag har utlovat receptet på ”min” bearnaise sås så länge så det börjar bli pinsamt
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.