Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g entrecote i skivor 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Medelhavspotatissallad 600 g kall, kokt potatis 6 salladslökar 300 g kärnfria oliver i olja 2 msk hackad färsk rosmarin 1 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 100 g grillade paprikor 25 g rucola 2 dl bearnaisesås
Stek entrecôten i en grillpanna eller grilla den på en grill. Servera medbearnaisesås, gärna ett salladsblad, bakad potatis och de smörstekta kantarellerna
För någon vecka sedan på fredagen kom jag över lite fin entrecôte som jag ville lyxa till lite med. Sedan penslar man med smält smör och saltar och pepprar och kör i ugnen
Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra bättre än de flesta köpe-såserna
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
En fräsch grönsallad med plocksallad från balkongen, tomater, gurka och sharlottenlök. Denna marinad kan man ju smaksätta hur man vill med t ex honung, citron eller annat men precis så som jag gjorde blev väldans bra
Krydda med salt och peppar. av såsen med maizena. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Bryn köttet i mycket smör och lite olivolja till önskad stekgrad, rare, blodigt, medium eller well done
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.