Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. 1 schalottenlök 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar. 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar
ENKEL SVAMPSÅS. =) Här kommer recept. Hittade receptet på Kokaihop. Hittade receptet på Kokaihop. Stick in en termometer i den tjockaste delen när köttet tinat efter 3-4 timmar. Låt köttet ligga i lagen i 4-5 timmar, ta sen upp steken och torka av med hushållspapper. 1-2 vitlöksklyftor. 1-2 dl riven ost. 10-15 min till fin färg. Stek svampen i smör tills vätskan kokat in, gärna minst 10-15 min. Rör om och låt sjuda runt 10-15 min igen. Lägg det hårdfrusna köttet i en form och sätt in nere i ugnen på 75 grader Stick in en termometer i den tjockaste delen när köttet tinat efter 3-4 timmar
1-2 msk honung. 2-3 droppar bittermandelolja. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandlarna med mixerstav eller på skärbräda med kniv till önskad storlek på hacket
Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde. 13 dl Arla® ekologisk vispgrädde. 12 dl Arla® ekologisk vispgrädde. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 msk strösocker ½ dl vetemjöl 500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell 3 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl hackad mandel 2 hackade bittermandlar 2 dl hjortronsylt 2 dl Arla® ekologisk vispgräddeGör så här Sätt ugnen på 175°. Häll i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 35-45 min
Recept. Fler recept med kassler hittar du HÄR >>. En riktigt enkel och god rätt med kassler - Detta recept ger ca 4 port. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 600 g kassler
Om man vill exprimentera lite med degen går det så klart att smaksätta med vad man behagar - brödkrydda, basilika, oregano, chili, vitlök för att nämna några alternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.