175 grader.Börja
baka äppelkakan genom att dela smöret i mindre bitar. Mixa ihop smör och socker och tillsätt sedan äggen till smeten. Rör ihop till en smidig massa och tillsätt sedan mjölet tillsammans med bakpulver och vaniljsocker.Tryck sedan ut degen i en springform med en diameter på cirka 22-24 cm.Dela dina äpplen på mitten, kärna ur och skär sedan i klyftor som du skivar.Strö över socker och kanel över äppelskivorna och stick sedan ner i smeten. Grädda äppelkakan i nedre delen av ugnen i cirka
Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen. Det känns vemodigt att ta vinteruppehåll, för jag kommer att sakna mina härliga arbetskamrater, men samtidigt ska det bli ganska skönt att ha lite ledigt nu efter att ha jobbat, i stort sett nonstop, ända sedan april
Har ni trädgård. Om ja, har ni rabarber i era trädgårdar. Vi har det och det är jag glad för. Nu borde vi nog ha gödslat dem innan de växte till sig, men det blev liksom inte av
Igår var jag bjuden på en middag och jag bestämde mig för att baka något att ta med. Hade både blåbär och jordgubbar hemma så dessa fick vara en del av min kaka
Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rör samman smeten och häll sedan smeten i en bröad kakform (smeten blir ganska fast)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.