Enkel äppelkaka
Matskafferiet
Matskafferiet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 2 dl socker
  • 1 st ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 stora äpplen
  • 4 msk socker
  • 1-2 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 grader.Börja baka äppelkakan genom att dela smöret i mindre bitar. Mixa ihop smör och socker och tillsätt sedan äggen till smeten. Rör ihop till en smidig massa och tillsätt sedan mjölet tillsammans med bakpulver och vaniljsocker.Tryck sedan ut degen i en springform med en diameter på cirka 22-24 cm.Dela dina äpplen på mitten, kärna ur och skär sedan i klyftor som du skivar.Strö över socker och kanel över äppelskivorna och stick sedan ner i smeten. Grädda äppelkakan i nedre delen av ugnen i cirka
  • 35 minuter
  • Mitt betyg 5 stjärnor: ★★★★★ 1 betyg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.