Receptet är enkelt, men jag brukar oftast ändra på smaksättningen, lite efter vad jag är sugen på. Senast jag bakade gjorde jag en ny variant av snurror, som jag fyllde med vaniljkräm, smör, socker och mald vaniljstång
Jag har inte så mycket planerat under semestern, förutom en liten trip till Tallinn med familjen. Nu var det ganska länge sedan jag bakade den här goda sockerkakan med smak av kanel, men jag tänkte att jag skulle tipsa er om den för den är perfekt att baka nu på sommaren och ta med ut på picknick eller fika med vänner
Receptet har hängt med mig i många år och lär så göra ännu längre. Kardemummakaka. Ibland hoppar jag över detta och pudrar med florsocker när kakan är färdig istället
Äppelkakan, denna klassiker, smakar ännu bättre med citron i smeten och kardemummakärnor på äpplena. Vårat äppelträd är fullt med äpplen nu så jag tänkte i veckan att passa på att baka med dem innan grenarna praktiskt taget bryts av för många äpplen
Servera med vaniljsås eller glass. Om man vill kan man piffa upp den med ett toscatäcke. Täck den nygräddade kakan med toscasmeten och grädda i ytterligare
Servera kakan med vaniljvisp. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rör samman smeten och häll sedan smeten i en bröad kakform (smeten blir ganska fast)
Tärna äpplena, lägg dem i skål med kanel och kardemumma, eller bara kanel, socker och riktigt. Leta fram den så ska vi göra fantastiska äppelkronor att imponera på helgens gäster med
Äppelkakamed kanel och kardemumma. Söta gjorde jag med kokossocker. ½ tsk kardemumma. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts med kanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Vispa ihop rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och stötta kardemummakärnor, gärna med elvisp. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten tillsammans med grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.