så här kommer min variant på en med rödbetor. Såhär läcker färg får rödbetstzatzikin. en inlagd cornichons bryter fint med sin kryddighet till rödbetans naturliga sötma
Blanda zucchinin med mjöl. Rödbetstzatziki. Stek små plättar i en stekpanna med smör, på medelvärme. Skala och riv rödbetan och blanda med yoghurt och pressad vitlök
14 endiveblad. 1Örtsalt och dillKoka ägget hårdkokt, hacka och blanda med keso, räkor och purjolök. 1Lägg på salladsbladen och toppa med kaviaren. 1Krydda med örtsalt och lite dill
Inlägget Polentapanerad tofu medrödbetstzatziki och sötpotatis dök först upp på Min Matlåda. Inlägget Polentapanerad tofu medrödbetstzatziki och sötpotatis dök först upp på Min Matlåda
Vackert rosa, saftigt och med goda tillbehör. Till rostbiffen serverade vi en rödbetstzatziki. Fräsch, lite syrlig och med en tydlig skärpa från vitlöken
Blanda med riven pepparrot och yoghurt till önskad konsistens. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera fisken med tzatzikin, kokt potatis och sallad eller på knäckebröd
Servera gärna i endivebladmed någon smaksatt majonnäs. Jag har försökt täcka in allt från recept, julklappar, julstress till att handskas med släktingar
servera med ris eller nudlar. Koreansk kyckling, 2-3 portioner2 kycklingfiléer, strimlad1 msk grön chilipeppar, finhackad1 röd paprika, i bitar6 endiveblad, i 2 cm breda bitar2 msk olja2 msk japansk soja1 tsk maizenamjöl som rörs ut i1 dl vattenhetta upp oljan och woka kycklinen 2-3 min
Kör korianderbladen (det gör inget om lite stjälkar kommer med) mosigt i matberedare. Smaka av med salt och ev lite olivolja, strö över rostade solroskärnor och servera med tillbehören
Servera i endiveblad eller på ett grillat ciabattabröd som bruschetta. Lägg i en stor skål tillsammans med chili, oliver, salladslök, kapris, bladpersilja och hackade sardeller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.