Ingredienser Portioner. 4 4 minibaguetter (gärna bake off) 4 port pasta (gärna linguine) 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 250 g sparris (gärna grön) 150 g haricots verts 1 röd chili 1/2 msk olivolja 1 msk majsstärkelse 2 1/2 dl vispgrädde 2 1/2 dl buljong (vatten och skaldjursfond) salt peppar 580 g räkor i lake 1 citron 1/2 ask romanticatomater (à 400 g) 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det var SJUKT snabblagat så har man bråttom är det här en perfekt måltid. Idag har jag nog faktiskt hunnit med allt det tror jag och dessutom hunnit fixa lite käk nu till kvällen
Dagar då jag är själv med Albin krävs det snabb matlagning om jag vill hinna äta middag innan nattning ska ske och igår blev det en ihopsvängd pasta med kyckling som blev jättegod
Idag blir det korvstroganoff, en lättlagad vardagsfavorit, men förra vecka lagade jag enkycklingpastamed avokado, smaksatt med tomatpesto, basilika och kalamataoliver, som blev en ny lättlagad vardagsfavorit
Skär kycklingfileerna i tunna skivor, bryn i stekpanna med olja tills den är genomstekt. Enegen-imporivserad pastarätt jag slängde ihop, sånt är ju både lätt och gott
Det här var enenkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Jag misstänkte att den angivna mängden skulle bli lite för mycket för min smak, så jag tillsatte lite i taget tills jag var nöjd med styrkan
Fräs lök i en stekpanna med lite olja, tillsätt vitlök och grönkål/alt spenat och fräs ihop. Ibland vill man fixa ihop någon lätt mat, då är det faktiskt ganska smidigt att göra något som sköter sig ganska bra själv i ugnen
Lyft och kyl i iskallt vatten eller servera omgåendemed några droppar olivolja. Skär av ändbitar som blivit torra och träiga (spara till granité till yoghurtparfaiten)
Ensupersnabb, het linsgryta som jag serverar med råris. Jag har i denna. 1/2 skivad rödlök sockerärtor körsbärstomater 1 dl svarta bönor ( go green) 1 pkt gröna linser ( go green) 3 dl wokgrönsaker ( frysta) 4 dl havregrädde 1 msk röd curry
Serveras direkt med bröd som man doppar i den goda såsen. Garnera med några dillvippor. eller egentligen älskar jag alla havets läckerhetermen skaldjur är så enkelt, bara pilla, eventuellt dippa i någon sås och ja mycket mer än så behövs inte för att mina smaklökar ska gå upp i brygga av ren lycka
Som fyllning gjorde jag ensnabb och kanske inte så lyckad chokladmousse menäven om den inte var som godast på söndagen så lovar jag att den, tillsammans med tårtan, var helt oemotståndlig på tisdagen
Gillar inte direkt att experimenteramed mat och prova mig fram med än det ena, än det andra. Men för att återgå till snabb och lätt vardagsmat, så är det framför allt det jag lagar och lägger tid på i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.