– En knippe sparris. Gärna med lite riven parmesanost som råkade stå i kylen. Skär kycklingen i kuber och dela sparrisen tre gånger (skär bort stjälkarna)
Smaksätt med vitpeppar, cayenne och salt efter smak. Börja med att koka sparrisen i saltat och sockrat vatten med citron i cirka 3 minuter. Lägg upp sparris och Hollandaise och toppa med forellrom och gräslök 500 g sparris
Båda kunde tänka sig kokt sparris och hollandaisesås men då maken dyrkar lax samtidigt som jag inte alls är sugen på det så knaperstekte jag lite bacon till mig
Vit sparris är också god medhollandaise sås. Den gröna sparrisen är en svensk sommarklassiker. I detta receptet serveras den medhollandaise sås och nötter
Blanda såsen med den nykokta pastan som blandats med lite smör. Pasta kokades och blandades med såsen och till det helstekt fläskfilé, färska tomater och fräst sparris
Tillbehör1 knippe grön sparris (eller vit sparris) 500 g räkor med skal 1 ask fältsallad, sköljd 2 kvist dill, till garnering. Hollandaisesås3 msk vatten 3 msk citron, saft 1 schalottenlök, finhackad 3 äggula 200 g smör, skirat salt vitpeppar några droppar worcestersås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.