Rätter som jag gjorde i vårt lilla kök med två plattor och en microugn när vi var på Mallorca. Det är ju väldigt trevligt att samlas med släkt och vänner och njuta av mat som får ta lite mer tid ibland
Dennagången blev det en "nyttig" köttfärssås med mycket grönsaker och linser. Jag har sett såå många andra i skolan med spaghetti och köttfärssås till lunch så nu är det min tur
Lägg i en skål tillsammans med kakao, vatten och max. Skala och kärna ur avokadorna. Mixa till en jämn smet och smaka av med pressad juice från citronen
Senaste nytillskottet att lägga i pastaarkivet blir en tallrik fjärilar meden kycklingsås, en gräddig enmed lite syrlig smak från citron som balanserades upp med hjälp av sötman i teriyakisås
Börja nu medsåsen. Avsluta med att ringla extra jungfruolja och pudra lite paprikapulver över. Ringla ett par generösa skedar Marie Rose-sås över avokadorna
Och vad du väljer att toppa denmed - det är ju helt och hållet upp till dig (eller dina smaklökar). Aubergine som bakas i ugnen blir otroligt mjuk och härlig - det krävs en del olja och salt för att sätta smak på den, men i övrigt sköter den sig själv
är du - i motsats till mig - vegan, som dessutom föredrar rawfood (med sojabönor, tofu och sånt), så tror jag verkligenden hypade boken Food Pharmacy Kokboken av Mia Clase & Lina Nertby Aurell kan vara entoppenbra bok för dig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.