Det känns som fredag idag, då jag har ledigt i morgon samt veckohandlingen är klar. Passade på att öppna ett gott rosévin, spanska Penascal, som lämnat över från cocktailpartyt och ställde mej vid spisen och gjorde en hel fredagsmeny
Smaksätt grädden med någon smarrig likör/smaksatt sprit, pudra kakan med kakao/sukrin melis, använd smaksatt choklad i kakan eller i chokladganachen (jag har testat chili-, mint- och limechoklad, riktigt smarrigt
Denna vecka så har vårt hus börjat arta sig och de flesta möbler är på plats. Då är det bra läge att bjuda hem goa vänner – så vår vän Maria var “första” gästen
Servera genast, gärna med ett glas rött till, supersmarrigt. Kanske lite knasigt att lägga upp receptet på fredagsmiddagen först på söndag kväll, men jag får "skylla" på att vi haft en ytterst aktiv och social helg med goda vänner och därmed har det inte funnits tid
Vilken fin helg vi har haft med strålande solsken och riktigt varmt i luften, underbart. Igår hade vi vänner över på eftermiddagsfika och jag bakade min allra första Budapestrulle eller Budapestlängd som vissa kallar den
Somliga rätter sätter sina minnesstämplar extra hårt i den där delen av hjärnan som samlar på matminnen och man glömmer dom aldrig, vissa för att dom var smarriga och vissa av precis motsatt orsak
När det gäller vardagssysslorna här hemma försöker vi dela upp det som ska göras mellan mig, mannen och de två största barnen, Gustav har sina sysslor han också men i lite mindre skala
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.