Den här indiska grytan kan kännas komplicerad och avskräckande på grund av alla ingrediensermenden är inte särskilt komplicerad att tillaga och jag lovar att det är helt klart värt besväret, för det färdiga resultatet är sååå oemotståndligt
Jag har jobbat till två men sedan var jag hemma hela kvällen och kunde göra en god indisk gryta. Äntligen har jag haft tid att vara hemma, jag har städat, strukit och gjort middag
Passa på att använd er av höstskörden och gör då gärna palsternacksstompen. Dela rotfrukterna några gånger, bitarna kan vara ganska stora så att de lätt kan plockas upp ur grytan senare
Grytan var god med mycket smak och riktigt mört kött. Afrikansk biffgryta bjöd pappa på i helgen. En kryddig kalops med jordnötstwist skulle jag vilja kalla det
Den här grytan har enindisk touch, och blir så kryddstark du vill ha den. Att laga vegetarisk mat betyder ofta att man hittar en grönsaksersättning till kött eller fisk
Denna gryta gjorde jag i min Crock-Pot, men det går bra i vanlig kastrull också. Att laga indisk mat är faktiskt inte speciellt krångligt, det gäller bara att få tag på rätt kryddor
Blanda korianderfrö, spiskummin, garam masala och chiliflakes i en skål och ställ åt sidan. Lägg allt i en bunke tillsammans med en halv chili och mixa samman till en slät massa med hjälp av en stavmixer
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.