En shot om dagen. Ska vi kanske försöka hålla sig någorlunda friska denna höst & vinter så tror jag den här magiska drycken hjälper oss en bra bit på vägen
Jesper Dahl, som arbetat många år i köket hos bla Leif Mannerström, visade oss hur vi skulle få ut fint kött från benen på den lilla halva grisendär på bordet
Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse. Räcker om de får stå svalt i ett par timmar innan servering alternativt kan de förberedas redan dagen innan
Det finns kolhydrater i det mesta vi äter tillsammans med köttet eller fisken. aubergine, blomkål, broccoli, brysselkål, böngroddar, bönor (alla sorter), fänkål, grönkål, grönsallad, gurka, kronärtskockor, kål, lök (alla löksorter) mangold, morötter, paprika, purjolök, rädisor, selleri, spenat, tomater, zucchini, vitlök, vitkål, ärtor
Det sistnämnda är världens bästa grej att starta dagen med. Det känns verkligen som att det bränner bort alla bakterier i halsen och magen och vips så är man pigg och frisk
Det vita vinet är däremoten ny flaska som vi fick hem att provsmaka, vi drack det till kycklinggratängen och det gick hur bra som helst, även om det enligt instruktionerna ska passa bäst till fisk och skaldjur
Starta dagen med en nyttig grön smoothie till frukost. Att starta dagen med en nyttig grön smoothie är ett perfekt sätt att få i sig mer grönsaker och nyttigheter
-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petits choux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delendär de har influerats av Italien
Hade det inte envisats med att blåsa på fel håll så hade vi baske oss dukat upp kvällens middag på balkongen och ätit där, men vi får väl njuta av den soliga utsiktengenom fönsterna istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.