Lillördag och full fart mot helgenigen. Nu kan det ju vara så att du förätit dig på sötsaker under påsken och inte vill se åt en godsak på bra länge, men jag tar risken och bjuder på en efterrätt idag, för ni var några stycken som ville ha receptet på desserten jag serverade på långfredagen
Sen måste jag upplysa alla om att frostingen var den godaste jag någonsin ätit. Måste säga att detta var faktiskt jätte lätt att göra, och grymt roligt
Men så fick jag ju en underbar överraskning i ett litet grönt paket på posten från snälla fina Amy. En matigare köttfärssås med rejäla bitar champinjoner och paprika blev det till middag, med tagliatelle och så tomater förstås
Så var dagen med stort D här, dagen då jag skulle hålla min allra första bak-kurs. Ett lite roligare sätt att baka än att jag ska göra allt och de andra bara titta på…
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
Till hade jag ett pocherat ägg (lite roligare än stekt) och enenkel kall sås. Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.