Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Imat 2
Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda ananasjuice med kycklingfond, vatten, majsstärkelse, vinäger, tomatpuré och socker i en gryta och rör om
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Arepas venezolanas. Venezuelanska majsbröd. Dessa fantastiska små brödplättar gjorda på majsmjöl är vanligt förekommande i olika delar av Sydamerika, främst Colombia, Venezuela och Costa Rica
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Inte så många kötträtter som jag brukar få direkta cravings efter, dock är Chili con Carne en sådan. Men det visar sig funka hur bra som helst med quornfärs så bot finns
Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse. Räcker om de får stå svalt i ett par timmar innan servering alternativt kan de förberedas redan dagen innan
Jag kanske inte vaknade med den känslan, men efter att ha varit på gympa tillsammans med Milia (alltså, alla dessa små sötnosar som gympar kan gör den mest sure på gott humör) och sedan på ute på en minst sagt uppfriskande löprunda i regnet känns det ärligt så
Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.