Då blir kocken glad och jag vet med all säkerhet att Mr C älskar den här desserten, för efter jag fotat de här, försvann de lika fort som en avlöning, ja det är sant
Men till dessert blev det en lyxig, ny & mindre fettsnål dessert, allt för er mina bloggisar. Idag har vi haft en god vän som flyttat upp till Sundsvall på besök, faktiskt en av de gamla deltagarna i kockduellen
Arepas venezolanas. Venezuelanska majsbröd. Dessa fantastiska små brödplättar gjorda på majsmjöl är vanligt förekommande i olika delar av Sydamerika, främst Colombia, Venezuela och Costa Rica
En lite överraskande dessert som dina gäster säkerligen kommer att uppskatta. Det var iaf dagen projekt, att göra en chokladtaco fylld med ljuvlig vaniljglass, grädde, jordgubbar och sötsyltad ingefära
Nu kan det ju vara så att du förätit dig på sötsaker under påsken och inte vill se åt en godsak på bra länge, men jag tar risken och bjuder på en efterrätt idag, för ni var några stycken som ville ha receptet på desserten jag serverade på långfredagen
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse. Räcker om de får stå svalt i ett par timmar innan servering alternativt kan de förberedas redan dagen innan
Förbered dej på enlitenspenatlektion om du är nyfiken. Förutom att smoothien är nyttig så är den go, med andra ord år det en sån där "win-win sitautaion"
När du tagit ut dem låt de stå enliten stund och svalna. Smörkola-fondant, en fantastisk dessert. Denna ljuvliga skapelse brukar i de flesta fall bakas på mörkchoklad men icke idag då det blev en kolafondant med smak av smörkola, när du tar första skedtaget genomfondanten rinner det ut en fantastisk smörkolasås som är alldeles len, gräddig och krämig och ihop med den saftiga kakan som omsluter detta så uppstår magi både på taktiken och i munnen
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.