Okej de blev inte lika rena som om man skrubbat dem för hand, men vem orkar det när det är kilovis. Idag har jag fått ändan ur solstolen och fixat lite inför vårt midsommarfirande
En sådan där litenmen naggande god historia som passar perfekt till den heta glöggen. Jag hade i en hel del pepparkakskrydda, killarna älskar det, men som alltid börja med hälften kanske och smaka dig fram, som jag alltid säger
Jo, men nu är ju jag funtad som så, att jag har väldigt svårt att låta sådana mängder av gratis livsmedel bara hänga där och ruttna, i min egen trädgård dessutom
Hade egentligen tänkt att baka vanliga bullar i förmiddags men det blev inget med det. Sätt på ugnen och gör bullsmeten och när ugnen är varm är bullarna klara för att gräddas
Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka en timme. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Ett I-landsproblem, men likväl så är jag av denåsikten att det är bättre för familjen att vara ledigt tillsammans så mycket som möjligt på semestern och inte gå omlott för att minimera dagis och fritids för barnen
Men visst är det trevligt att få något att tugga på medans man väntar på att maten ska bli klar. Enliten aptitretare för att få fart på smaklökarna, eller för att hålla gästerna sysselsatta i väntan på maten
Att det sen var ett två-dygns-projekt att få luck-helvetena att passa med nya kyl o frysskåp är en annan historia och många svordomar senare, men nu är dom på plats
Rör smöret till krämen mjukt. Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Förbered dej på enlitenspenatlektion om du är nyfiken. Det gröna som vi mixar ner har oftast varit spenat, ruccola eller basilika menäven persilja och mynta har använts i köket
Enenkel dessert som bra kan stå i kylen och gotta till sig men som man även kan äta genast. Och det är mascarpone osten som gör denna dessert italiensk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.