Två tjocka skivor entrecote (vi brukar ofta köpa entrecote i hel bit och skiva upp i tjocka bitar lagom att steka närmanär jävligt trött och hungrig ochsugen på en blodig biff)
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Skala potatisenochskärden i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisenär mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.