Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), mengrönkålssalladmed rostad pumpa ochslutligenbloggfavoriten, rödkålssalladmed apelsin, spenatoch granatäpple
En mycket fräsch menäven matig sallad på råa gulbetor ochfänkål smaksatt medgrapefruktoch krasse, perfekt som tillbehör till en god fisk eller som en bufférätt
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Salladen mår bra av att stå och ”mogna” ett par timmar innan serveringen
Flertalet av julens kryddor lyfter den här linssalladen till oanade höjder. Passar perfekt till resterna från julens kalkon tillsammans meden kall sås gjord på örter, crème fraiche, majonnäs ochenliten klick dijonsenap
Som jag nämnde tidigare har jag dock jobbat medjulreceptoch annat julpysselsen augusti. Grön jul syftar så klart på en vegetarisk julmenäven på färre julklappar, försvarbar konsumtion och återanvändning av julpynt istället för att hela tiden köpa nytt och konsumera utan eftertanke
Fänkåloch rödlök - riktigt gott i omeletten ovanpå squashen som blir som en "botten". Även de andra gästerna - mamma, pappa, brorsan ochMannen - uppskattade maten
-). Det blir mest fräscha sallader som man står sig länge på och idag blev det inget undantag utan vi åt en grön härlig salladmed färdig grillad kyckling
Den här salladen kommer lätt bli nya storfavoriten hos oss den här julen/vintern. Hyvlad morot, fänkålochgrapefrukt är enGENIAL kombination (så tack Allt om Mat för idén
Saft och rivet skal från en apelsin. Allt för att ni ska få en så god (. ) jul som möjligt. Saffranskladdkaka med smak av apelsin, vanilj och mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.