inte en gnutta mjöl eller socker så långt ögat kan nå. En härlig höstdag här på västkusten. Och jag tror minsann att det innebär höststädning i trädgården
Kompat av ett spegelhav och en massa ickeljud blev det enlångt ifrån miserabel smakupplevelse. Att laga mat utan någon större tillgång på matlagningsateraljer - ett stormkök och en grill kort och gott - behöver nödvändigtvis inte betyda en miserabel kosthållning
Denlångabearbetningen kommer stabilisera degen och göra den mindre kladdig. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Det är inte alla dagar jag vill stå flera timmar med matlagning, även om jag älskar att laga mat. Fredagskvällar är vanligtvis en kväll då maten som intas är lättlagad, alternativt lagad av någon annan
När jag smakade smeten (för det måste man ju) insåg jag att den skulle bli galet god eftersom den påminde om mammas citronfromage i smaken – dvs perfekt balans mellan syra och sötma
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.