Den här stora burken med torkad svamp fick vi till jul, räcker säkert iaf till nästa jul. I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig
Den här indiska grytan kan kännas komplicerad och avskräckande på grund av alla ingrediensermenden är inte särskilt komplicerad att tillaga och jag lovar att det är helt klart värt besväret, för det färdiga resultatet är sååå oemotståndligt
Idag fick tonfisken och tomatkrossen göra sällskap i en härligt kryddig och smakrik sås, som tillsammans med squashpasta blev en riktigt god, fräsch och mättande lunchrätt
Jag tror det är en relativt korrekt jämförelse att beskriva denna temperatur som en motsvarighet till att ge grytan ett långsamt uppkok på spisen, och därefter låta den koka på låg värme
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Bryn köttbitarna och baconet och lägg ner i grytan tillsammans med alla andra ingredienserna. Idag har vi ätit en jättegod och mustig köttgryta gjord på grytbitar från nöt, rödvin, lök, morot, palsternacka, krossade tomater, vitlök, tomatpuré och svamp
Stek löken och paprikan i smör tills de blivit lite mjuka. När de två timmarna som behövs för att få en köttgryta riktigt läcker äntligen hade gått, fick så Najnin äntligen hugga in på sin mustiga gryta, och hon var sååå lycklig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.