Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
Det är åtminstone en bra början innan man börjar att lova saker man inte kan hålla, ha lampskärmen på huvudet och gå och gömma sig med någon annans fru
Det här är verkligenen hekt annan kall sås. Shish kebab är en favorit sedan många år tillbaka, och det är ofta det första i grillväg jag blir sugen på när säsogen börjar
Den gamla klassikern kan ju varieras lite grann, vi har den vilda sorten, den vegetariska med halloumiost och för de som inte gillar korv finns Jamies med kyckling
Den andra, som är ensorts salladsröra, dyker upp i morgon. visserligen inte hemgjord, men nog så god. Som motvikt til den färdigköpta gravlaxen rörde jag ihop två riktigt fina tillbehör till, som jag blev närapå barnsligt nöjd med
Det blev enannan variant än vad jag först hade tänkt baka i går när jag gjorde jordgubbspaj. Bland annat ska jag se till att göra mer jordgubbssylt, för den jag gjorde förra året på vår egna jordgubbar är den godaste sylt jag någonsin har ätit (ursäkta om det lät som skryt)
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Med sina klara färger är denen njutning för ögat, men också för magen
Detta då man brygger saké på polerat ris och processen ligger närmare öltillverkning. Egentligen är det ointressant, det intressanta är drycken som sådan och saké skiljer sig från t ex vin och öl även om där finns ett släktskap
En sak är att man vid lunchen kan få inspiration till nya rätter och idag var en sådan dag. Han hade stått hemma och gnolat på något visa och slängt ihop något som hette Seafood Showder från Arlas receptbank och doften som kom farandes i lunchrummet förförde helt klart min fisksoppeälskande näsa
Rulla ganska tajt, om det blir för mycket luft under pappret spricker det i pannan. Nem är vietnamesiska vårrullar som görs på ensorts rispapper istället för vårrulledeg
Lösgodis är en självklarhet för många. Om man vill göra söta men nyttiga saker har jag här ett gottisboll recept som jag exprimenterade mig fram igår kväll
Har spenderat ännu en fredagkväll som barnvakt till fyra av mina syskonbarn. Nu är föräldrarna hemma, barnen har ätit välling och mackor i väntan på tacofredag men det blev sent så ett par fryspizzor åker in i ugnen
Värm pannan och bryn ankbröstet ordentligt på skinnsidan. Anka borde jag äta minst varannan vecka. Den här gången blev det ensorts asiatisk anksallad med nudlar och grejer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.