Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kör ihop pajdegen och tryck ut i formen. Tärna kycklingen och stek den med salt och peppar. Häll över de sedan i kastrullen tillsammans med lite margarin
… men med en massa fläsk. Ugnspannkaka med fläsk, en gammal goding som det var väldigt länge sedan jag gjorde, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet i alla fall eftersom det är så himla bra
Tillsätt skinkan och låt den få en aning färg. Vispa ihop crème fraiche och mjölk, häll det över skinkan och tillsätt kalvfond, senapspulver, gröna ärter och smaka av med salt och peppar
Vi utsätts hela tiden för gifter från föroreningar, felaktig kost som socker och stekt/friterad mat, läkemedel, tobak, alkohol, avgaser, amalganfyllningar, stillasittande arbete osv
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Man kan i princip använda vilka grönsaker man än föredrar, eller slänga i vad man än har i kylen
URL/Bloggadress. En tårta som mina arbetskamrater fick smaka på. Det är ljusa bottnar fyllda med en jordgubbskompott och en vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan
Min syn på mat har verkligen förändras de senasteåren. Visst har jag alltid tänkt på vad jag stoppar i mig, men de senaste två åren har jag insett hur mycket maten vi stoppar i oss påverkar oss
Jag tänkte mig på en gång att göra en skarpsås på den kokta gulan, hacka ner vitan och blanda allt i rätt proportioner med krabba till enröra/gucka/sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.