Croissants från scratch. 10 Oktober 2016. Croissantspå hemgjord smördeg. Smaken är gudomlig. När man har smakat hemgjorda förstår man vilken skillnad det är i smaken mot köpta
Tänk på att låta smöret svalna innan du blandar ner det i kladdkakan. Smält smöret i en skål i micron på full effekt i 1-2 min. Grädda i microvågsugn ca 700 Watt i 6-8 min
Då kan du alltid servera rykande färska croissanterpå frukostbordet. Att göra croissanter från grunden kan vara lite krångligt, men kan göras lätt genom att använda sig av smördeg som man kan förvara i frysen
Jag brukar blanda på kvällen och baka brödet på morgonen (på helger förstås) eller så blandar jag ihop allting tidigt på morgonen innan jobbet och bakar brödet på kvällen sen
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. 4-5 st schalottenlökar. Ca 200-250 g färska champinjoner. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak). 6-8 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.