Dumpling med räkor, lax, lime och chiliPortioner. Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
Ingredienser Portioner. 4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Var man än vrider och vänder sig på nätet idag så ser man recept på hur man kan göra egna dumplings. Använde den till alla dumplings med kycklingfärs men sedan stekte jag de med svamp, vilket kanske då inte kallas dumplings men blev så otroligt gott
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så den tillsammans med några räkor ochdumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysen igen) fick vi oss även en god liten förrätt - och därmed var påsken inledd
Koka upp en stor kastrull med ett par dl vatten i botten, tag ett durkslag gnid in lite olja med hushållspapper, lägg upp dumplingsarna med lite mellanrum, lägg ner i kastrullen och lägg ett lock på, låt ångkoka några minuter
Servera dina dumplings med dippsåser, vitkålsslaw, edamamebönor och ris. Dumplings. Byt plats på korgarna efter halva tiden och glöm inte att lägga lock på översta korgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.