Smält Milda mat- och bakmargarin och krossa kexen grovt i en matberedare. Grädda i ugnen i ca 8-10 min. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 45-60 min. 100 g Milda mat- och bakmargarin
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Vilken soppa. Corn chowder eller majssoppa är soppan jag syftar på. En snabb, god och prisvärd soppa som lätt kan göras även av den som inte är så "köksvan"
Ca 40 styckenDeg200 g margarin2 ägg2 dl ljummen mjölk50 g jäst1 dl strösocker1 krm salt1 rågad msk vaniljsocker8-10 dl vetemjölFyllning2 dl tjock vaniljkräm av pulverca 50 g mjukt smörGarnering1 uppvispat äggpärlsocker och hackade nötterSmält margarinet och låt det svalna. Jäs bullarna under duk i 1½-2 timmar. Grädda 8-10 minuter
Skär de skalade och urkärnade äpplena i skivor 2-3 cm tjocka. 4-5 medelstora äpplen. Ugn 250 grader. Smörj en ugnsfast form 20 x 30 cm eller anpassa storleken efter det ugnsfasta fat som efterrätten ska serveras på
Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 200 grader varmluft. 2016-05-21 @ 10
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.