Den långa bearbetningen kommer stabilisera degen och göra den mindre kladdig. Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar
e plats i HUI-omröstningen om årets julklapp till nära och kära. Vänta tills skinkan svalnar innan du skär upp den, annars kommer köttsaften att rinna ut och skinkan kan bli torr
Tycker du om lakrits. Prova den här ischokladen. När ca hälften har smält rör du tills allt har smält. Chokladen får inte koka och det får inte komma vatten i den
Resultatet blir alltid ett kladdigt kök, en sur mamma och oätliga bullar eller knäck som inte går ner i de där små formerna som ramlar omkull hela tiden
Under tiden knäcker du sparrisen genom av att håll i sparrisens rot med några fingrar och nära toppen med andra handens fingrar, böj försiktigt på sparrisen och den går av just där den skall, den knäcker på rätt ställe och den "träsliga" biten är ingenting att spara, det är topparna med det spröda och krispiga skaftet vi är ute efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.