Drömtårta – klassisk rulltårta
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 11 ½ dl strösocker
  • 1¾ dl potatismjöl
  • 12 msk kakao
  • 11 tsk bakpulver
  • 1200 g rumsvarmt smör
  • 11 ½ dl florsocker
  • 12 tsk vaniljpulver
  • 13 äggulorSätt ugnen på 250 grader.
  • 1 Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper.
  • 1 Dra av papperet som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under plåten.
  • 1 Blanda smör, florsocker och vaniljpulver till en slät kräm. Rör i äggulorna, en i taget.
  • 1 Bred krämen över kakan. Rulla ihop från långsidan och vira in rulltårtan i papperet. Förvara rulltårtan i kylen, med skarven nedåt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.