Efterrätter & Bakverk

Efterrätter & Bakverk

Naanbröd – grundrecept

Naanbröd – grundrecept

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 1 tsk torrjäst 0,5 tsk strösocker 2 msk vatten 250 gram vetemjöl 0,75 gram salt 1 dl naturell yoghurt 1 msk matolja , med neutral smak 0,75 dl mellanmjölk 2 klyfta(or) vitlök 1 kruka(or) färsk koriander 1 msk 1 msk rapsolja Köp receptet
Kanelbullar

Kanelbullar

jäst. 1mjölk, fingervarm. 1kardemummakärnor, nystötta. 1salt. 1strösocker eller vit sirap. 1ägg (varav 1 st till pensling)
Skräddakakor

Skräddakakor

50 g jäst. 15 dl mjölk. 150 g smör. 11 dl ljus sirap. 11 tsk salt. 15 dl vetemjöl. 18 dl rågsikt. 150 g jäst 5 dl mjölk 50 g smör 1 dl ljus sirap 1 tsk salt 5 dl vetemjöl 8 dl rågsikt Ugn
Diabeteslimpa

Diabeteslimpa

4 ägg 7 dl havregryn (eller 6,25 dl havremjöl) 4 dl cottage cheese, valfri fetthalt 4 krm salt 2 tsk bakpulver