Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Min grund-dosha-typ är “pitta” (eld-elementet inom ayurveda), har jag kommit fram till, och när jag kommer i obalans så är min tendens att “bränna ut mig”, att lätt bli lättirriterad och känna mig trög i leder och få stela muskler
En enkel potatis och purkolökssoppa som får en extra dimension av en gnutta saffran. Jag plöjer kokböcker, slår upp franska ord och försöker komma ihåg smaker och kryddningar från middagar vi ätit
Blanda i resten av ingredienserna och rör om till en slät smet. Det är super gott men tänkte att lingon ochsaffran också passar bra ihop, det blev gotteeligott
Vår ena tjej, som lärde sig älska sötad yoghurt på dagis, har tjatat sig blå i flera år för att vi ska köpa hem den, men eftersom de andra barnen för länge sedan accepterat och gillat den syrliga naturella yoghurten har vi inte velat gå henne till mötes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.