Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. 15 MINUTER + 25 MINUTER I UGN. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. 15 minuterEn snabbgjord sylt som passar perfekt till fyllning men också till plättar och pannkakor. Koka sylten ca 5 min. Strö smulet över fyllningen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. 50 MIN + 2 1/2 H JÄSNING + 15 MIN I UGN. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min. 15 MINUTER + AVRINNINGSTID. Koka ihop ca 15 min, tills rabarbern är mjuk och vätskan har blivit rosa. För 6 mindre pajer eller 1 stor paj. 20 MINUTER + 30 MINUTER VILA + 15 MINUTER I UGN. Låt stå i kylen ca 30 min. Grädda formarna mitt i ugnen ca 10 min. Sjud jordgubbar, rabarber och socker på medelvärme ca 10 min så att en del vätska kokar bort. Koka socker och vatten till en sockerlag, 123° – det tar ca 5 min. Vispa ytterligare ca 3 min. Grädda mitt i ugnen ca 4 min, eller tills topparna fått lite färg
I originalreceptet ska det vara roquefortost men jag använder prästost och så ska det vara endiver i - det har inte jag i min och jag använder andra salladssorter än originalet
Eva mindes vad hon lärt sig på personalutbildningen på jobbet. Svårt med minnet. Jag har bland annat jättesvårt med minnet och måste skriva ner allt jag ska göra för att komma ihåg
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Låt svalna lite innan du häller ner den i den förgräddade botten. Ha ner alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under konstant vispande några minuter tills den tjocknat
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.