Minestradi verdure är en Minestronevariant vi blev nyfikna på. Innan du börjar, tänk på att de vita bönorna ska blötläggas 8-10 timmar. Minestradi verdure till 5-6 portioner 1 dl torkade små vita bönor 150 g bacon 1 gul lök 1 vitlöksklyfta smör 1 msk tomatpuré 3 potatisar 3 morötter 1 zuccini 1 liten purjolök eller några salladslökar 2 stjälkar blekselleri 3 tomater (Passa på använda rotfruktsrester som finns hemma. Det tar ca 8-10 timmar i blötläggning + 20 minuters koktid (30 minuter för att de ska bli helt färdiga). Skriv ut receptet med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 5-6 portioner. ca 8-10 timmar
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
-). I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchetta di fano. Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Tärna Gustafskorven och hacka löken. Bryn löken tillsammans med korven, rör ner crème fraiche med den rivna osten och smaka av med svartpeppar och salt
Till lunch idag blir det en Minestrone som i norra Italien. Efter en vecka i Turkiet med restaurangmat känns det skönt att ställa sig i köket och laga lite rustik vardagsmat
LinkedInTwitterE-postFacebookGooglePinterestSkriv utGillaGilla Laddar. Vår nya tv-brasa. Det är egentligen alldeles för tidigt att gå in i den här fasen, men det skiter vi
Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi. Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Här en italiensk tradionell variant. 2 liter höns- och/ eller grönsaksbuljong. Häll på alla ingredienser utom spenaten och persiljan och låt puttra i 30 minuter. 2 liter höns- och/ eller grönsaksbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.