Bytte ut grädden och tog bort smör och mjöl, inte allt för komplicerat m. Eftersom att både hon och jag vill äta gott och nyttigt så försökte jag mig på att göra en nyttigare variant på mammas moussaka på svenska
Dock börjar saknaden efter mina vasapojkar växa mer nu när våren kommer och får mig att tänka på förra våren och hur mycket studentpepp och fjärilar i magen det var då
Rätten är egentligen tänkt som en förrätt, men med jasminris till funkade den även som en huvudrätt. När jag fyllde år i fredags fick jag vinnaren av årets Sveriges Mästerkock Jennie Walldéns kokbok, Smaker i mitt hjärta-Korea möter väst, i present och i söndags provade jag att laga ett av recepten från kokboken, Thai fish cakes
Skär ut kvadrater och koka i saltat vatten tills de är al dente. Dela på längden. Det är grått nu… Gråare än gråast…Någonting färgrikt måste till för att man ska överleva
Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god. Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god
Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.