225 grader
varm. Koka upp vatten och rör i saltet. Dra av kastrullen från värmen. Lägg i mandlarna i vattnet i en minut. Häll av vattnet och lägg mandlarna i en ugnsform. Rosta i cirka 10 minuter, men håll ett vakande öga så att de inte bränns. Ät!
Rosta sen mandlarna i en torr stekpanna. Hasplade ur mig att det är lite synd om mig som inte kan tillaga nåt med nötter hemma eftersom en av mina pojkar är nötallergiker
Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Rosta mandlarna i 10 minuter i ugnen. 200 g oskalad sötmandel
Där kan man också köpa cacaonibs, även om jag sett att de nu också finns i alltfler vanliga butiker. Smaken lär då påminna om äpple, och yacon kallas också för "jordäpple"
Lägg i mandlarna och rör om. Plocka upp mandlarna ur vätskan och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform. Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet
Saltrostade mandlar. Häll av vattnet och fördelamandlarna på en bakplåt eller ugnsfast form. Personligen köper jag oftast ekologiska nötter som blivit allt vanligare bland nötutbudet i våra vanligaste livsmedelsbutiker, vilket gör att man kan slippa att få i sig alla onödiga bekämpningsmedel
mandlar, rostade, salt, saltaSalta mandlar. Men eftersommandlarna håller (om du inte äter upp dem) så kan det vara värt väntan och du kan göra en större laddning per gång
Doppa mandlarna i chokladen och lägg på ett fat med smörgåspapper. Den här gången rostade jag mandlar som jag doppade i smält choklad som jag smaksatt med lakritspulver
Fortsätt att röra lite TILL, så kommer sockret att "klumpa sig" runt mandlarna. Tillsätt de varma mandlarna och rör TILLS vattnet dunstat och sockret vitnar och blir klumpigt
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Skålla och skala mandeln (30-40 sekunder i kokande vatten brukar räcka). 1 påse sötmandel
På bilden är detden längst ner till vänster. Pressa ut den mjuka vitlöken i en skål. Rosta vitlöken i ugnen med skal på i 175 grader i 45 minuter. 175 grader
Rör om ofta så att inte sockret bränns vid. Hacka mandeln och häll över i en form. Bryt ner chokladen i en skål och låt den smälta över en kastrull med kokande vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.