3 klyfta vitlök neutral matolja, till stekning 0,5-1 tsk chiliflakes (eller mer om du vill ha mer hetta) 500 g jätteräka, skalade (viltfångade) 0,5 limefrukt jasminris (till servering)
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda med kål, morot och purjolök. Stek biffarna genomstekta i olja och servera med nudelsalladen och ev extra limeklyftor
Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan, fräs nudlarna och tillsätt sedan grönsakerna. Servera de wokade nudlarna till grillat med till exempel sweet chilisås och hoisinsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.