Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. Den här kallmarinerade fläskfilén är bra för man kan förbereda den dagen före, det tar inte mycket tid och har man tur så kan man spara den till dagen efter, för den är minst lika god när man kommit hem efter allt midsommarfirande
Rör ut mjölet i litevatten. Vispa ur formen med vattnet och mät upp skyn. vatten. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. 7 dl sky plus 0,5 dl vatten 1 köttbuljongtärning 3 msk vetemjöl 2 dl matlagningsgrädde Till servering
Ställ därefter åt sidan att svalna till rumstemperatur. Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
Maten på fatet är ytterligare ett recept som vi fått låna av Bodil på Ankis jobb, hon bara fortsätter att leverera den ena goda rätten efter den andra som hon tycker att vi ska prova
Då fick vi den lite halvgalna idén att döpa henne i björksav. Vi gillar den kalla lite söta saften. Vår fyraåring tycker de är hemskt roligt att stoppa munnen nära och fånga dropparna med tungan
Har lagt mig efteratt "Bolibompa" har tagit slut och sovit djupt (sömnproblem = borta). Är helt i chock över att jag faktiskt klarar av mitt kaffemissbruk
Jag lägger mina kakor i en stor glasburk som ställs på köksbordet för att se lite snygg ut. Degrullen går bra att förvara i frysen för att sedan ta fram och grädda vid behov
Ändrar på recepten lite nu och då, allt efter tycke och smak. Jag startar nämligen nästan alltid min morgon med en smoothie (på helger kan jag skoja till det och göra våfflor istället) och Juli har nog blivit van att se mig med mixerstaven i högsta hugg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.