Här gör vi små potatispuffar av ett löst potatismos, som vi kryddar med oregano och persilja. DAGENS REEPT 14-11-19SMÅ POTATISPUFFARHemlagat potatismos och hemlagade potatispuffar är ändå det bästa tycker de flesta. Från Nya Mästerkocken 1983 Här gör vi små potatispuffar av ett löst potatismos, som vi kryddar med oregano och persilja
Gör en stor paj i stället för fyra små. Det går utmärkt att frysa in de här små pajerna. DAGENS RECEPT 14-10-29SMÅ MUSSELPAJER MED LÖKRiktiga små läckerbitar är de här portionspajerna med musslor och lök. Tryck ut degen i små ugnssäkra portionsformar och förgrädda pajskalen i 200 graders ugn 8 - 10 minuter
Självklart ska vi även stanna upp, för att njuta av de vackra betraktelser bara naturen kan skänka oss, i form av de små, drömlikt och ibland gnistrande ögonblicksstunderna
Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st
DAGENS RECEPT 15-03-22. OSTFYLLD KÖTTFÄRS I FORM. Eftersom den här färsen gräddas i form i ugnen kan den göras ganska lös och blir därigenom både saftig och god
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Fantasin tryter, tiden går först väldigt långsamt och sen säger det bara tjoff åsså har massa tid bara runnit iväg
Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
DAGENS RECEPT 14-09-16. Strö över rosmarin och timjan och låt ragun småputtra under lock tills köttet känns mört, ca 45 minuter. Byt ut lökklyftorna mot hela små schalottenlökar samt tillsätt 100 g små, färska champinjoner
Perfekt tilltugg eller som förrättIngredienser. KrustaderIshavsröraRöd eller Svart kaviarDillGör så härTa krustaderna och fyll dem med ishavsröra och toppa med kaviar och dillEnkelt och såååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.