B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Oxfilé Potatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsa oxfilén från ev. Stick i en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet och baka sedan köttet i ugnen, 175 grader, tills innertemperaturen nått 60 grader
Men först är det dags för ytterligare en kopp te - så klart. Det var när vi var med jobbet i Brändön och lagade mat med deras kock som han sa att han nästan alltid tillagar oxfilé så här
8 1 1/2 kg oxfilé 2 tsk salt 3 krm peppar 1 msk olja 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Oxfilé. Koka dem sedan mjuka i ca 5 dl vatten, det tar ca 10-15 minuter. 5-2 timmar är såsen klar. 800 g oxfilé, 200 g/pers. 3-4 msk smör, till stekning. 300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade). 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade). 3-4 dl mjölk. Oxfilé800 g oxfilé, 200 g/pers 3-4 msk smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak). Murkelsås300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade) 3 msk smör 2 msk mjöl ca 3 dl spad från murklorna 2,5 dl vispgrädde 40 % 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade) 1 krm svartpeppar 0,5 krm paprikapulver 3-4 dl mjölk
6 Oxfilé med gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Oxfilé. köttsaft, från oxfilén. Häll på cirka 2 dl vatten och låt köttet gå färdigt i ugnen på 150-160 grader tills innertemperaturen håller cirka 60 grader. 800 g oxfilé. 12-16 potatisar (medelstora). 2-3 dl grädde. 1-1,5 dl rödvin. 800 g oxfilé salt peppar. Hasselbackspotatis12-16 potatisar (medelstora) smör salt peppar ströbröd västerbottensost, riven. Sås köttsaft, från oxfilén2-3 dl grädde 1-1,5 dl rödvin soja salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.