En klassiker som vi ofta återvänder till , lätt att laga och så himla gott. Jag gjorde den i går då det var lite lugnare här på kvällen, för i dag efter jobbet var vi hem till moster och tittade på deras nya hundvalp
Shit va veckorna gårfort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Här kommer dagens middagPeppargryta800 g grytbitar½ liter vatten1 tsk salt1 msk kalvfond½ msk pepparmixlite svartpeppar2 dl grädde200 gr creme fraiche smaksatt med senap, vitt vin och sharlottenlök (norrmejeriers)1 msk fransk senap1 liten burk hela champinjoner1 msk soyaGör såhärStek grytbitarna i en stekgryta med en klick smör till det fått färg
I går när jag försökte kurera min onda rygg utspelade sig denna lilla konversation. Efter att jag gjort denna kyckling såfortsatte jag laga lite mer tidskrävande mat men som också sköter sig själv
Om det var den torkade frukten och vitlöksmöret som gjorde kycklingen så saftig och god, eller om det berodde på att jag kostade på mig en majskyckling den här gången, vet jag inte
Som du vet vid det här laget så försöker jag få in allt mer helgrönt och vegetariskt i mitt kök. Blanda runt så att morötterna täcks av olja och kryddor
Men långkok är ju sååå bra. Men nej, det är ju en vän till den stressade mamman som jonglerar familjeliv, jobb, en att göra-lista som får en att nynna på ledmotivet ur filmen Den oändliga historien (NeverEnding Story), träning, kvarg till förmiddagsfikat, go’fika med vänner, skjuts av barn till diverse utvecklande fritidsaktiviter, tvättberg (Oändliga historien även här
I somras på båtsemestern svängde jag ihop det här receptet och det blev så otroligt gott. Jag har gjort den flera gånger sedan dess, både som pastasås och som lasagne och det har blivit en av familjens favoriträtter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.